Znakowanie i weryfikowanie żywności oraz terminu przydatności do spożycia

Zaczęty przez czarnota, 05 Sie 2019, 07:33:08

« poprzedni - następny »

czarnota

Jakie technologie najlepiej się sprawdzają w procesie znakowania żywności - jakie etykiety najlepiej się sprawdzają w tego typu zadaniach?

trezors

#1
05 Sie 2019, 14:13:05 Ostatnia edycja: 09 Sie 2019, 07:23:48 by trezors
Cóż, możliwości z tego zakresu jest stosunkowo dużo. Obecni technologia jeżeli chodzi o znakowanie oraz przechowywania tych wszystkich informacji, dot. sprzedawanego produktu, jest już tak bardzo posunięta do przodu, że w zasadzie nie stanowi najmniejszego problemu. 

W małych sklepach nie jest to stosowane na dużą skalę, ale w tych dużych - jest to w zasadzie standard.
Jak to wygląda od strony technicznej, zostało tutaj opisane: https://www.hyprotech.com.pl/znakowanie-zywnosci-aktualne-metody-oznaczania-etykiet/

qq na muniu

Uwielbiam takie tematy.

Nie wiadomo czy chodzi o fioletowy stempel od weterynarza na świńskiej dupie czy może nalepkę "produkt polski" na kapuście.

Pablo32

Jakie technologie najlepiej się sprawdzają w procesie znakowania żywności - jakie etykiety najlepiej się sprawdzają w tego typu zadaniach?
My używamy do etykietowanie tunelu obkurczającego. Sprawdza się idealnie nawet na różnego typu opakowaniach. Kupowaliśmy go w sklepie https://www.filmat.eu/oferta/tunel-obkurczajacy-pakowanie-w-folie.html Warto się zapoznać z ich ofertę. Mają także profesjonalne maszyny do pakowania. Z tego co widziałem będą na targach Taropak w Poznaniu.

 

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Użytkownik:
Email:
Weryfikacja:
Pozostaw to pole puste:

Jakie miasto jest stolicą Włoch?:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć