Konserwy na górskich szlakach

Zaczęty przez starak, 09 wrz 2018, 12:32:22

« poprzedni - następny »

starak

Wybieramy się z koleżanką w Fogarasze i tak się zastanawiamy,czy branie konserw ma sens... Czy przetrzymywane poza lodówką przez dwa tygodnie nie zepsują się?
A jeśli nie konserwa , to co? Pomijając serki-chemikalki pakowane w folijki...
Reasumując-co do chleba na długie wyprawy warto zabrać,by niosło się to lekko i przyjemnie,a w jamie ustnej lądowało ze smakiem ...

Kaletnik

Mój może wylądować w twojej buzi ze smakiem

Harley

Co robi admin że nie widzi co się na forum dzieje, pytam?

gwendolina

#3
10 wrz 2018, 12:13:27 Ostatnia edycja: 18 wrz 2018, 14:06:36 by gwendolina
Polecam wziąć ze sobą kanapki. Najlepiej wysokokaloryczne kanapki z mięsem. Możesz również posmarować je masłem arachidowym.
Dodatkowo jakies przekąski, takie jak suszone owoce czy orzechy, które są zdrowe i jednocześnie mają wiele kalorii.Będzie to o wiele lepsze niż branie gotowych batonów.... Ktore nie są zdrowe.

Pamiętaj,ze zapotrzebowanie energetyczne na takiej wędrówce jest drogie i będziesz musiał zaopatrzyć organizm w 5 do 6 tys. kalorii. Zjedz również solidne śniadanie z rana !
https://www.findbed.pl/blog/energia-w-gorach-co-jesc-na-szlaku

 

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Użytkownik:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć